FANDOM


Historien om Strasland går tilbage mange tusinde år, men det tidligste fundet beboelse er fra 4500 år siden.


VikingetidEdit

Viking burial

Viking gravplads

Vikingetid begynder i det 9. århundrede, da danskerne slog sig ned Strasland. I mange år boede de i Strasland og dyrket, fisket og jaget.

Den Gamle kongerigetEdit

I 1012 Strasland blev en uafhængig kongerige under Valdemar den Gamle. Valdermar døde i 1021 og hans søn Svein de Svage. Med danske konge Knud den Store udvide sit territorium, han invaderede Strasland i 1023. Kong Svend ville overgive sig, men hans kaptajn tvang ham til ikke at gøre det. Knuds soldater kæmpede godt og i 40 minutter Svein overgav sig.

Anden Verdenskrig Edit

Under Anden Verdenskrig Strasland blev invaderet i 1940 efter Danmark. Præsident Einar Karlsen allieret med Tyskland og indvilgede i at samarbejde i besættelsen. Karlsens regering tvang jøderne til at bære gule stjerne badges til identifikation. Under krigen mange elementer blev ulovligt at eje og en masse mad som chokolade, whisky og importerede fod kunne ikke købes. Andre fødevarer kan kun købes med særlige kuponer givet ud. En modstandsbevægelse dannes i Strasland i 1940, og de begyndte at angribe regeringsbygninger og hjælpe med at befri fanger, kommunister og jøder. I 1942 flygtede 700 straske jøder til Sverige med hjælp fra resistance.But mange flere blev sendt til koncentrationslejre i Polen og Tyskland. I 1945 Sovjetunionen befriede Strasland og besatte det for et par uger. Nogle sovjetiske soldater blev beskyldt for at gøre dårlige ting, men de generelt var venlige og sunget og drak øl med de lokale.

Kolde KrigEdit

Dronning christina

Dronning Christina

Efter krigen en masse mennesker var utilfredse, fordi regeringen samarbejdede med tyskerne og ønskede at ændre det. En folkeafstemning blev gjort i 1948 og cirka 70% af de mennesker ønskede at vende tilbage til et monarki. Datter af den sidste konge, blev Christina valgt til at være dronning.

Fordi Strasland var meget tæt på Polen, var det vigtigt under Den Kolde Krig. NATO havde en hemmelig kommunikation base i Nyhavn, hvor de i al hemmelighed lyttet til polske hemmelige radio.