FANDOM


Oscar iii

Oscar III

Oscar III af Strasland er den tidligere konge af Strasland. Han levede fra 1937 til 2015.

BiografiEdit

Royalty in Cettatie 2014

I Cettatie, 2014

Oscar blev født i Finskeby i 17 Marts, 1937 til prinsesse Christina Valdemarsen og svenske industrimand Oskar Bilder. Oscar havde en ældre søster, prinsesse Elisabeth (født i 1928).

Oscar III signature

I 1940 forlod Oscars familie Strasland og gik til Sverige, da der var rygter om, at nazis ønskede at invadere landet og gøre hans mor Christina deres marionet dronning. Familien boede i Stockholm under og efter krigen. I 1948 var der en folkeafstemning i Strasland der gjorde det et kongerige igen, og Christina blev gjort dronningen. Oscars familie vendte tilbage til landet i 1948. Oscar tiltrådte Straske Marine i 1956, som en sømand og i 1973 var han en kaptajn. Han er nu den honorære chef for flåden.

I 1970'erne hans mor blev meget syg og Oscar overtog mange af hendes opgaver. Christina fratrådte som dronning i august 1982 og Oscar blev kongen. I 1980'erne, da kongen kom til magten, var han meget positive over for Adrian Hummel regeringen og fandt det mere vanskeligt at arbejde med Birgit Lehmann kabinet (1990'erne), da han er en mere konservativ figur. Kongen har ugentlige møder med statsministeren og udenrigsministeren. Han modtager udenlandske udsendinge, og åbner parlamentet hver oktober. Ifølge forfatningen, udnævner han sine regeringer. Trods formodes at være neutral i politik, har kongen været set at være mere til fordel for centrum-højre regeringer, og er blevet kritiseret i fortiden. Kongen foretog et besøg i Brunant i november 2013 med Dronning Helene.

Stadig folk støtte deres konge, selvom hans mere liberale døtre ofte opfattes som mere populære.

Ocar gift i 1968 til polsk-strask havbiolog, Kristina Andersen. I 1971 fik de deres første datter, prinsesse Marianna. I 1975 havde de deres anden datter, prinsesse Caroline. Han har fire børnebørn.

Oscar er relateret til Dronning Helene af Brunant, Kong Sebastian af Lovia en Kong Hendrik af Libertas da de alle har Kong Ambroos af Brunant som en fælles forfader.

Kongen og dronningen var på fødselsdag prinsesse Viviane af Cettatie i marts 2014.

Kongen døde i sin søvn på maj 11, 2015 det kongelige palads. Hans nære familie var ved begravelsen den maj 15.

Kongelige familie
Flag for monarken
Monarker: Maria - Oscar - Oscar II - Carl - Christina - Oscar III - Marianne

Kongelige familie: Marianna af Strasland (1971) - Prins Anders - prins Felix (2001) - prinsesse Maja Elisabeth (2010) - Prinsesse Caroline (1975) - dronning Kristina

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.