FANDOM


SMK Moderne
Smk moderne logo
Smk moderne
Information
Etableret 1961
Placering Alexanderstræde 4, Finskeby (Kapelbakke)
Direktør Felix Mosenier
Besøgstal 30.000 (i 2011)
Kollektion Kunst 1850-2000

SMK Moderne er den moderne kunstsamling af Statens Museum for Kunst i Finskeby. Det blev grundlagt i 1961 og er beliggende i en moderne bygning i Kapelbakke kvarter, ved Alexanderstræde 4. De fleste af museets værker er europæiske.

SMK Moderne er det største kunstmuseum i Strasland og en af ​​de mest prestigefyldte i verden. Det har en samling på over 5.000 kunstværker, med stykker stammer fra 1870'erne til 1980'erne.


Museumssamlinger

Museets historieEdit

Landscape-at-saint-ouen-1879

Landskab ved Saint-Ouen, 1889

Charing Cross Bridge Derain 1906

Charing Cross Bridge, 1906

Pierre Daura F1

F1. Pierre Daura, 1930

Color construction ekster

Color Construction, 1912

Cyclists feininger 12

Cyclists, 1912

L'Homme celebre magritte 26

L'homme celebre, 1926

Big-blue Leon Berkowitz nd

Big Blue, Leon Berkowitz

Paris-review-1967

Paris Review, Marisol Escobar

Ideen til museet kom i 1950'erne, da Statens Museum for Kunst ønskede at vise moderne kunst og samtidskunst. De første værker blev samlet over 20 år, og selvom museet blev åbnet i 1961 den første kollektion var ikke afsluttet, før 1969.

Jødisk strask arkitekt Jakob Bergs blev hyret til at designe og bygge museet, der arbejder 1956-1961. Det var en meget moderne, minimalistisk design.

KollektionEdit

Impressionistisk kollektionEdit

Impressionistiske kunst

Den impressionistiske samling fokuserer på fransk impressionistisk kunst.

Tidlig moderne kollektionEdit

Tidlig moderne kunst

Denne samling indeholder værker fra 1890 til 1920. De mest populære stykker er af Egon Schiele. Schiele var en østrigske maler, som i sin eftertid regnedes blandt de største figurative malere tidligt i 1900-tallet. Andre kunstnere i samlingen omfatter Lyonel Feininger og den franske Raoul Dufy og Andre Derain.

Denne tidlige moderne periode var grundlaget for den moderne abstrakt kunst, med post-impressionisme og Fauvisme de vigtigste former for kunst i begyndelsen af ​​1900'erne.

Konstruktivistisk kollektionEdit

Konstruktivistisk kunst

Denne samling indeholder europæiske konstruktivistiske / neoplastisk kunst fra begyndelsen af ​​1920'erne til 1950'erne. 

Konstruktivistiske værker i samlingen er for det meste fokuseret på den schweiziske Sophie Taeuber-Arp, for hvem hallen er opkaldt efter. Andre kunstnere i samlingen omfatter Piet Mondrian, Cesar Domela og andre kunstnere "De Stijl", samt tidlige russiske værker i denne stil.

Suprematistisk kollektionEdit

Surematistisk kunst

Denne samling fokuserer på suprematist kunst, en stil udviklet i Rusland i 1910'erne. Suprematism er fokuseret på de grundlæggende geometriske former, såsom cirkler, firkanter, streger og rektangler, malet i et begrænset udvalg af farver.

Kunstnere i samlingen omfatter russerne Kazimierz Malevich, El Lissitzky og Fernand Leger, som var fransk. Samlingen indeholder værker fra 1910'erne og 1920'erne, de fleste af dem er russisk.

Kubistiske kollektionEdit

Kubistiske kunst

Den kubistiske samlingen indeholder kubistiske kunstværker fra 1910'erne til 1930'erne, med fokus på franske og spanske værker. Salen er opkaldt efter Juan Gris, en spansk maler og billedhugger arbejder i 1910'erne og 1920'erne.

Andre kunstnere i hallen omfatter Lyonel Feininger, Louis Marcoussis og ét værk af Picasso.

Surrealistisk kollektionEdit

Surrealistisk kunst

Museets surrealistiske samling indeholder mange avantgarde-værker fra begyndelsen og midten af det 20. århundrede, herunder både amerikanske og europæiske værker. Salen er opkaldt efter Max Ernst, en tysk maler og billedhugger, som var en pioner inden for den Dada bevægelse og surrealisme.

Nogle af de kunstnere i samlingen omfatter Max Ernst, Arshile Gorky, Salvador Dali og Marc Chagall.

Minimalistisk kollektionEdit

Minimalistisk kunst

Museets minimalistiske kollektion indeholder efterkrigstidens europæiske og amerikanske kunst, fra 1940'erne til 1970'erne. Salen er opkaldt efter italiensk minimalistisk kunstner Rodolfo Arico.

Popkunst kollektionEdit

Popkunst

Den Fromanger hal indeholder museets popkunst stykker, fra 1950'erne til i dag. De fleste af værkerne er europæiske og især fra 1960'erne og 1970'erne. Salen i opkaldt efter den franske kunstner Gerard Fromanger.

Smk moderne logo
Kollektion: Seurat Hall - Impressionisme | Schiele Hall - Tildige modernisme
Taeuber-Arp Hall - Konstruktivisme | Lissitzky hall - Suprematisme
Gris Hall - Kubisme | Ernst Hall - Surrealisme | Aricò Hall - Minimalisme
Fromanger Hall - Popkunst | Midlertidige samlinger
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.