FANDOM


Thisne
Thisne Domkirke
Information
Grundlagt 870
Land Thisne
Befolkningen 7.550
Borgmester Daniel Valdemarsen

Thisne er en by i regionen Thisne. Byen har eksisteret i over 1000 år, og det er den ældste i Strasland. Det var den gamle hovedstad i mange århundreder.

HistorieEdit

Området omkring Thisne har været beboet siden 1000 f.Kr. Byen har eksisteret siden omkring 870, grundlagt af vikingerne. Området omkring Thisne har været beboet siden 1000 f.Kr. Byen har eksisteret siden omkring 870, grundlagt af vikingerne. Thisne blev den første by i Strasland at blive Kristen og har en kirke, Thisne Domkirke. I 1012 Valdemar den Gamle erklærede uafhængighed Strasland i Thisne og byen blev hovedstad. Efter Danmark erobrede Strasland, Thisne var den lokale hovedstad indtil 1830.

Gamle ThisneEdit

Gamle Thisne danner blot en lille del af byen, i midten. Den gamle del er lukket af bymuren af det 15. århundrede og har otte byporte. Væggen er omgivet af en voldgrav og det er det eneste i Strasland.

Berømte monumenterEdit

Regioner og byer af Strasland
Regioner: Finskeland - Kroneby - Tårneland - Thisne - Vestland

Byer: Bro - Engelborg - Felterne - Finskeby - Gammelhavn - Grønnedal - Hasle - Haverstad - Kirkeby - Kroneby - Landsby - Mariaby - Nyborg - Nyhavn - Sveinstad - Sydgren - Tidby - Thisne - Vender - Vesle

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.